2011-02-07 13:37:55• hírek • Szatmar.ro

Eltűntek a kanálisfedők

Az elmúlt héten beszámoltunk arról, hogy szélhámosok próbálnak pénzt kicsikarni a gyanútlan nyugdíjasoktól, ezúttal a bűnözés egy másik formájáról tudósítunk.

Pitiáner bűnnek tűnhet, azonban emberéletet is követelhet az aknafedők ellopása. A 15-ös lakónegyedi tíz emeletes tömbházak mellől néhány hete lopták el a fedőket, azonban a mai napig nem történt meg ezek cseréje.
Leitner János, az Apaserv vezérigazgatója portálunknak elmondta, az esetben nem érkezett bejelentés, amennyiben emberei útjaik során észlelik a hiányt, természetesen intézkednek annak érdekében, hogy ne történjen katasztrófa.
Az utóbbi időkre egyébként nem volt jellemző ezen öntvények lopása, nem úgy, mint néhány éve, amikor komoly gondot okoztak a tolvajok. A hiányzó fedő esetén ugyanis legtöbbször nem elég csupán ezt helyettesíteni, ugyanis az akár több évtizede is kialakított aknára nem passzolnak a jelenleg gyártott fedők.

A csupán gyalogosokat elbíró öntvény cseréje így 200 lejbe, míg azoké, amelyek a gépjárműveket is megbírják, akár 400 lejbe is kerülhet. A fémgyűjtő cégek ugyan hivatalosan nem vehetik át ezeket a „zsákmányolt értékeket", minden bizonnyal mégiscsak létrejön az üzlet, ez lehet a lopások magyarázata.
Leitner azt is elmondta, hogy az Apaservnek úgy telefonon a 0261-721-051 számon, mint interneten a www.apaservsm.ro oldalon lehet bejelentést tenni.

Az említett 15-ös lakónegyedi két eltűnt aknafedőt illetően a vezérigazgató kiderítette, hogy azok a Canal Termichez - a fűtőházak működésekor ez felelt a fűtésszolgáltatásért - tartoznak.
A közeljövőben feltöltik ezeket földel, mivel a továbbiakban már nem lesz szükség ezekre a kanálisokra, hiszen a fűtést már nem az itt áthaladó csőrendszerből kapják a lakosok.


Ismét elkezdték lopni az aknafedőket
Ismét elkezdték lopni az aknafedőket


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: